KÉPEK: durva volt a baranyai katasztrófavédők hétvégéje

Tizenhat jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hét tüzet számoltak fel és hat műszaki mentés hajtottak végre. Három jelzés téves volt. Mutatjuk a legkomolyabb eseteket beszámolójuk alapján.

Tüzek

Elektromos zárlat miatt keletkezett tűz egy társasház második emeleti lakásában Pécsett, a Feketegyémánt téren január 22-én. A pécsi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben, hőkamerával hatoltak be a füstölgő ingatlanba, bent két eszméletlen embert találtak.
A tüzet két sugárral eloltották.

Másnap Siklóson egy túlhevült kazánhoz riasztották a katasztrófavédőket: a készüléken lévő szigetelés és a villamos vezetékek is meggyulladtak a családi ház melléképületében. Szerencsére senki nem sérült meg, a tüzet pedig sikerült eloltani.

Balesetek

Villanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó január 22-én Pogányban, miután megcsúszott a havas úton. Az oszlop kettétört és az autóra dőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, illetve körbe kordonozták a baleset helyszínét.

Személyi sérülés nem történt.

Később három autó koccant Pécsett a jeges út miatt, szombat kora délután. Személyi sérülés nem történt, az autók áramtalanítására nem volt szükség – azonban a mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Fotók: baranya.katasztrofavedelem.hu