Keresztes László Lóránt: valódi fejlődés induljon el!

A közeledő helyhatósági választások apropóján hétfőtől új sorozat indult hírportálunkon, amelynek keretében – egészen csütörtökig – a pécsi polgármesteri székért induló négy párt jelöltjének bemutatkozóit olvashatják. Utolsó alkalommal Keresztes László Lóránt, az LMP jelöltjének gondolatait adjuk közre – bemutatásuk sorrendjéről sorsolással döntöttünk.

hirdetés

“35 éves vagyok, világéletemben Pécsett éltem. Nagyapám elismert sportvezető volt a városban, édesapám
mérnök. Feleségem, Andrea az egyetemen dolgozik, kislányunk mellé hamarosan megérkezik kisfiunk. Pécsett végeztem az általános és középiskolát, az egyetemet, később itt szereztem doktori fokozatot. Jelenleg az építőipar környezetvédelmi ágában dolgozom. Kutatóként több évig foglalkoztam a területfejlesztés, közlekedésfejlesztés kérdéseivel, e témákban jelentek meg írásaim különböző szakfolyóiratokban.

Korábban nem voltam semmilyen párt tagja, politikával nem foglalkoztam. Még a szüleim sem voltak soha tagjai politikai pártnak. Az LMP-hez azért csatlakoztam, mert látom, hogy a pártok, amelyek városunkat eddig felváltva irányították, nem képesek megfelelő választ adni az előttünk álló kihívásokra.. Most nem az eddig megszokott bal-jobb őrségváltásra, hanem szemléletváltásra és minőségi változásra van szükség a pécsi városvezetésben.

Egy olyan csapat kell, amelynek tagjai tiszta lappal indulnak, de kellően fel is vannak készülve e feladatra.
A mi csapatunk ilyen: képzett, civil pécsiek vagyunk, és sok lelkes fiatal segíti munkánkat. Jelöltjeink között van orvos, tanár, közgazdász, biofizikus, de van köztünk polgárőrként a közrendet védő mozdonyvezető is. Ezt a csapatot szeretném vezetni, hogy Pécsett végre valódi fejlődés indulhasson el.

Nem állítom, hogy az összes problémára tudjuk a megoldást, és azt sem, hogy egyedül elérhetjük e célokat. Ezért a lehető legszélesebb együttműködésre törekszünk a város lakóival, civil szervezeteivel, és támogatni fogunk minden előremutató kezdeményezést.

Hiszünk abban, hogy Pécsett rengeteg jól képzett szakember van, akik hajlandóak tenni a városért. Mi nem a fővárosból érkező tanácsadó cégek bevonásával akarunk megoldást keresni a város problémáira, hanem a városban élők összefogásában bízunk.

Elkészítettük és nyilvánosságra hoztuk választási programunkat, melyben összefoglaltuk legfontosabb céljainkat. Olyan megoldást kívánunk találni a város adósságállományának kezelésére, amely mellett az alapvető közszolgáltatások nyújtása nem szenved csorbát. Programunkban kiemeltük, hogy a város jövője csak akkor biztosított, ha az itt élők munkahelyhez jutnak, ha a fiatalok bátran megtervezhetik itt jövőjüket, gyermeket vállalhatnak.

Ennek eléréséhez gyökeres fordulatra van szükség, hiszen még az elmúlt évben is nőtt a munkanélküliek száma a városban. Olyan beruházásokat kívánunk indítani, amelyek elsősorban a munkahelyteremtést, nem pedig a városvezetés presztízsének növelését célozzák. Harmadik stratégiai területnek a közösségi közlekedés rendszerének átszervezését tartjuk.

Mint polgármester, a város összes polgárát kívánom szolgálni. Arra törekszem, hogy a városunkban valódi fejlődés induljon, a környezet élhetőbb, tisztább, egészségesebb legyen, és Pécs végre ne a sorozatos botrányokkal kerüljön az újságok címoldalára, hanem követésre méltó példaként.”