Kerítéssel zárhatják le a baranyai határt is

A szerb-magyar technikai határzár megépítése után a bevándorlók a horvát határon próbálkozhatnak majd, Somogyba és Baranyába terelve így a migránsokat. A Helyi Híradók Gelencsér Attila (Fidesz) kaposvári országgyűlési képviselő bejelentéséből megtudta, hogy szükség lehet a horvát határ lezárására is – közölte a Hiradó.hu. 

hirdetés


Somogy megyének több mint száz kilométeres határszakasza van Horvátországgal, amelynek jelentős részén ugyan a Dráva természetes akadályt jelent, de még így is marad egy hosszú átjárható szárazföldi terület – írja a Híradó.hu. Baranyának szintén van egy hosszú szakasza, ahol nincs folyó.

Gelencsér Attila a Helyi Híradóknak elmondta: a legnagyobb problémát az jelentheti, ha Magyarország tranzitországból célállomássá válik. Egy óriási különbséget látni kell a szerb és a horvát határ között. Az előbbi schengeni, az utóbbi pedig schengeni és uniós határ is – tette hozzá. A kormány eltökélt abban, hogy megvédi a horvát határt, s ha kell, lezárja azt – hangsúlyozta a képviselő.