Kertvárosi gyilkosság: 18 év fegyház a felmentett férfinak

G. B.-t Sztarek László megölésének ügyében egyszer már felmentette a bíróság, de tavaly ősszel egy börtönben lévő ismerőse ellene vallott. Nem jogerősen most egy újabb eljárásban 18 év fegyházbüntetést kapott a Pécsi Törvényszék ítélete szerint. 

hirdetés

 G. B.-t 2012-ben bizonyíték hiányában mentette fel a jogerősen a Pécsi Ítélőtábla a gyilkosság vádja alól. Felmentése után két és fél évig volt szabadlábon, megnősült, gyereke született.

Az ügyet azért tárgyalták újra, mert a Pécsi Ítélőtábla levelet kapott az egyik elítélttől, G. E-től, aki állítólag azt mondta, hogy ő és B. ki akarták rabolni az áldozatot.

 Az áldozat édesanyja a korábbi jogerős ítélet óta nem tudott belenyugodni abba, hogy nem találták meg fia gyilkosát.

– Beadványokat írtam és magánnyomozót is fogadtam, szerintem ennek is köszönhető, hogy újratárgyalják az ügyet – mondta Sztarek Lászlóné, a néhai pécsi dj anyukája.

 G. B.-t azzal vádolta meg az ügyészég, hogy 2010-ben egy olajsütővel többször fejbe verte az áldozatot, majd a padlóra kerülő férfi torkát egy késsel elvágta. A nem jogerősen elítélt férfira azután terelődött a gyanú, hogy megtalálták nála a sértett mobiltelefonját, de arra hivatkozott, hogy a telefont találta, s csak azután vált nyilvánvalóvá számára, kié volt az, amikor bekapcsolta és megnézte a benne tárolt fényképeket.

A Pécsi Törvényszék nyereségvágyból elkövetett emberülésben találta bűnösnek, a vádlott felebezett, ezért az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.