Kertvárosi gyilkosság: újabb elfogás, előzetes

Újabb gyanúsított került rendőrkézre a pécsi valutázó megölésével összefüggésben: a negyedik feltételezett elkövetőt, egy 23 éves rózsafai férfit, hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a múlt pénteken elfogott férfinak is szerepe volt a gyilkosságban.

A gyanúsított feltáró jellegű beismerő vallomást tett, a nyomozók ugyanakkor tovább vizsgálják a bűncselekmény körülményeit, hogy pontosan kiderüljön, abban kinek mi volt a szerepe.

A 62 éves bosnyák származású, 20 éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú valutaváltó holttestére május 29-én reggel találtak rá a kertvárosi lakásában. Az MTI értesülései szerint a férfival több mint tíz késszúrással végeztek.

A rendőrség múlt hétfőn vett őrizetbe egy, az áldozatnál takarító 17 éves lányt, annak 35 éves anyját és az anya 42 éves élettársát. A lakásukon tárgyi bizonyítékokat és az áldozat otthonából elvitt értékek egy részét lefoglalták.

Ellenük és a napokban kézre került rózsafai férfival szemben – aki az MTI bűnügyi forrásai szerint az anya másik lányának élettársa – társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Hárman múlt szerdán, a negyedik társuk hétfőn került egy hónapra előzetes letartóztatásba.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az elkövetés módjáról és arról, hogyan akadtak a feltételezett elkövetők nyomára, nem kívánt nyilatkozni a nyomozás eredményeiről tartott múlt heti sajtótájékoztatón. A zsákmánnyal kapcsolatban annyit mondott, hogy az elkövetők jelentős értéket vittek magukkal.