Kész a csomópont – sörforgalom a Klimónál

Sajátos módon próbálja meghálálni a városvezetés a pécsi közlekedők türelmét, amiért hosszú heteken át nélkülözniük kellett az átépítés alatt álló Kodály Zoltán és Klimó György utcai kereszteződést. Július 22-én délután négytől este tízig Sörforgalom néven gyermekeknek és felnőtteknek szóló, zenés, játékos vetélkedőkkel színesített programot kínálnak.

hirdetés

Mint azt Nagy Csaba alpolgármester egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a pécsiek részéről nagyfokú türelemmel találkoztak a hosszadalmas munkából eredő forgalomkorlátozások idején, így igyekeznek valamilyen módon meghálálni ezt. Így jött a Sörforgalom névre keresztelt félnapos családi utcabál ötlete.

Az alpolgármester hozzátette: az esemény lebonyolításához sikerült megnyerniük a Pécsi Sörfőzde Zrt.-t, így e cég fog gondoskodni a gyermekeikkel érkező apukák felüdítéséről. Az esemény alatt játékos versenyek zajlanak, s pécsi zenekarok gondoskodnak a hangulat fokozásáról.

A PécsMa.hu kérdésére a tisztségviselő elmondta: a Petőfi utcai körforgalomnál is javában dolgoznak már a szakemberek a közműkiváltási, valamint -rekonstrukciós munkákon. Ezt a csomópontot legkésőbb augusztus végén vehetjük birtokba.

A körforgalmak kialakításakor a biztonság és a könnyebb áthaladás megteremtése mellett fontos szempont volt, hogy minél nagyobb felületen jelenhessen meg a zöld, így a két csomópontba több ezer virágot ültetnek el, s gondoskodnak kisebb növények telepítéséről is.

A Kodály-Klimó kereszteződésben felszabaduló közlekedési lámpákat nemsokára a város egyik veszélyes kereszteződésében helyezik el. Hogy pontosan melyikben, arról jelenleg is tartanak az egyeztetések a hatóságokkal – mondta még el lapunk kérdésére az alpolgármester.

hirdetés