Készül a Pécsi Köztemető a Halottak napjára

Oda a humorérzék, ha közel a temető?

A Biokom Kft. tájékoztatása szerint a közelgő Mindenszentekkel és Halottak napjával kapcsolatos forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében komoly munkákat indítottak a Pécsi Köztemető területén.

hirdetés

Az ünnephez méltó virágdíszt kap a temető, a napokban összesen 1200 tő árvácskát ültetnek ki két ütemben a szakemberek, és a tervek szerint az ünnepek előtt még további 200 krizantémot is elhelyeznek a temetői utak, épületek mellett, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.

A temető útburkolatainak takarítása érdekében egy kisméretű seprőgépet is üzembe helyeztek, amely folyamatosan végzi majd az úttisztítást. Felmérték a temető útjain levő jelentősebb kátyúkat is, folyamatosan javítják ezeket az időjárás függvényében.

A zordabb, szelesebb időjárás miatt a Pécsi Köztemető területén a szakemberek elvégezték a zöldfelületek és a fák állapotfelmérését is. A munkálatok célja, hogy az idős, beteg, rosszabb állapotban lévő fákról ne törhessenek le ágak, s azok ne tegyenek kárt a síremlékekben. A baleset- és kármegelőzés céljából elszáradt fákat fognak kivágni a temető területén a következő napokban. A munkálatok várhatóan október 18-ig be is fejeződnek annak érdekében, hogy a látogatókat ne zavarják a folyamatban lévő tevékenységek. A későbbiek folyamán minden kivágott fát pótolnak a szakemberek.