Két pécsi diák Magyarország büszkesége

A pécsi Schlepp Krisztián és Szénássy Márton megnyerte a WRO – World Robot Olympiad – magyarországi regionális fordulóját Tatabányán, ők képviselik hazánkat Szocsiban.

hirdetés

Ebben az évben Magyarországon először volt regionális forduló. Az előző években a magyar csapatok Németországban indultak a versenyen és onnan jutottak ki a nemzetközi versenyre. Ez azt jelentette, hogy német csapatként regisztráltak. Krisztián és Marci ezzel a győzelemmel jogot szerzett arra, hogy Magyarországot a Junior High School (JHS) korosztályban (13-16 év) képviselje Szocsiban november 21-23 között.

Magyarország és Pécs büszkesége a két ANK-s diák, az 1. sz. Általános Iskola 8.osztályos tanulói.

A versenyről egy rövid ismertető:

Mi az a WRO?

A World Robot Olympiad egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket egy mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

Eközben a fiataloknak egyedülálló lehetősége nyílik értékes és praktikus tapasztalatok szerzésére a robotokkal való munka terén. A 2013-as évben több, mint 20.000 csapat vett részt a világ különbözt pontjain, több, mint 40 országban tartott WRO regionális fordulókon. Egy olyan versenyen, amely amellett, hogy komoly kihívást állít a csapatok problémamegoldó-készsége elé, rendkívül szórakoztató is.