Két repülő tört össze Pogányban!

Német felségjelzésű repülőgép két osztrák utassal, egy magyar repülőgéppel ütközött Pogányban szerda délután – tájékoztatott rendőrség.

hirdetés

Személyi sérülés nem történt, a német repülő épp felszállási manővert végzett, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között nekiment a leparkolt, utas nélküli gépnek, amely lényegében kettétört – tudtuk meg megyei kapitányságtól.

A rendőrség és a Közlekedés Biztonsági Szervezett vizsgálja a körülményeket, a kár tetemes, tízmillió forintot is meghaladja – összegeztek.

Frissítve (18:05)

A Pécs TV információi szerint a balesetet körülményeinek vizsgálatát egy speciális egység, a Közlekedés Biztonsági Szervezet kezdte el. A német kis felszállási helyén olajfoltot találtak. Az előzetes vélemények alapján elképzelhető, hogy a fékolaja folyt el a gépnek. Azt azonban még nem tudni, hogy a pilóta miért vesztette el az uralmát a gép fölött.

Bár a városi televíziónak a balesetről senki nem akart nyilatkozni, annyit azonban sikerült megtudniuk, hogyha bebizonyosodik, hogy az ütközés a pilóta hibájából történt, akkor elvehetik a vezetői engedélyét.