Pécsi belváros: jön a 30 ezres bírság

Több mint kétezer autót ellenőriztek a közterületfelügyelet április 24-i akciójában Pécsett. Közterület-felügyelők, parkoló ellenőrök és polgárőrök a védett övezet valamennyi be- és kihajtási pontján 2 órán át megállították az arra haladó autósokat.

hirdetés

A fokozott ellenőrzés során a megállított 2067 jármű közül 242-nek nem volt engedélye. Az engedély nélküli autósokat figyelmeztették és visszafordították.

A fokozottan védett övezethez tartozó Esze Tamás utcába 54 autós próbált behajtani, fontos tudni, hogy ide engedéllyel sem lehet behajtani.

Az ellenőrzés során kiemelkedő volt a Hunyadi út forgalma: itt 636 gépjármű került ellenőrzésre melyből 79 nem rendelkezett engedéllyel.

A turistaszezon kezdetén a városvezetés és a közterület-felügyelet még nagyobb súlyt fektet arra, hogy a belváros védett övezetébe csak azok a járművek hajtsanak be, amelyek érvényes behajtási engedéllyel rendelkeznek. Ezért indult az átfogó program indul a szabálykövető magatartás kialakítására.

Tubák Zoltán, a Pécsi Közterületfelügyelet vezetője felhívta a figyelmet, hogy legközelebb már nemcsak figyelmeztetnek: a védett övezetbe engedély nélkül történő behajtás akár 30 ezer forintba is kerülhet.

  • na ja

    Bocsi, a Hunyadi sarkán, a falra szerelve van a tábla. Persze nem lehet észre venni, csak ha egyenesből, a hegy felöl érkezik az autós. Egyébként a ba***sz közterületeseknek fogalma sincs a karjelzésekről. Össze vissza kalimpáltak az autósoknak. Sima pénzbehajtók. Inkább a szemetet szednék össze…

  • misina

    ÍGY van,sehol nincs semmiféle tábla a védett övezetekről,aki nem tüke Pécsi,annak fogalma nincs semmiről!!

  • Pécsi

    A Palatinus mélygarázsába csak a Hunyadi útról lehet behajtani. Fizessem meg a behajtási engedélyt, plusz az óradijat? A mélygarázsban igy egy óra 760 Ft.A Hunyadi úton hol van kitéve, hogy csak engedéllyel lehet bemenni? Az alagútnál sincs tábla, hogy nem lehet bemenni. Egy külföldi, egy túrista honnét tudja, hogy hol lehet engedélyt vásárolni, ha nincs kiirva sehová? Ha védett övezet a Hunyadi út, akkor talán autóbusznak sem kellene ott járni. Ez inkább a pénzbehajtásról szól és nem ész érvek miatt találták ki. Lassan minden közterület használatáért fizetnünk kell, kivéve politikusainkat, akik mindenhová ingyen bemehetnek.