Kétmilliót zsaroltak ki egy pécsi férfitól, hogy ne derüljön ki hűtlensége

A pécsi nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a párnak az ügyében, akik pénzt követeltek egy férfitól cserébe azért, hogy ne derüljön ki a hűtlensége – írja a Police

hirdetés
Uránia Mozi

Egy 28 éves pécsi nő ellen zsarolás, 23 éves ócsárdi élettársa ellen pedig társtettesként elkövetett zsarolás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a nő még 2019 tavaszán álnéven bemutatkozva e-mailben, illetve telefonon felvette a kapcsolatot egy pécsi férfival. A nő azt mondta a sértettnek, hogy magánnyomozó, és olyan információkkal rendelkezik róla, amely alapján fény derülne a hűtlenségére. Azt állította, hogy a megbízója a férfi felesége, majd megfenyegette azzal, hogy ha nem fizet többet, mint a megbízója, akkor átadja a hűtlenségre vonatkozó adatokat a feleségnek.

A nő kétmillió forintot kért a férfitól, aki a pénzt 2019. április 26-án egy pécsi parkolóban át is adta a zsarolónak. A nő ezután a nem kis összeget 23 éves élettársával utazásra, különböző holmikra és tartozásaik kifizetésére költötte.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd elfogták a feltételezett elkövetőket.

A nyomozók a párt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

hirdetés
Uránia Mozi