Kétszáz család kapott tűzifát + Galéria!

Mintegy ötmillió forint értékben, kétszáz pécsi rászoruló családnak adott át tűzifát a város a napokban, a forrást a belügyi tárca biztosította a megyeszékhelynek – mondta lapunknak Moór Eszter bizottsági elnök a fűtőanyag utolsó adagjának átadásakor, pénteken.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

Az utolsó, egy pótkocsis teherautót megtöltő tűzifát is megkapták a rászorulók a pécsi Expo Center parkolójában pénteken reggel. A város belügyminisztériumi forrásból tudott vásárolni idén kétszáz köbméternyi fát, azokat pedig tönkök formájában adta át. Az ötmillió forint értékű juttatást a leginkább rászorulók kapták meg.

Mint azt Moór Eszter népjóléti bizottsági elnök lapunknak a helyszínen elmondta, a tavalyi év végén határozott a szaktárca, hogy tűzifa szociális célú vásárlására forrást biztosít a településeknek. A város decemberben mérte fel az igényeket, majd pályázott, s végül januárban döntött az igények elbírálásáról. A rászorulók egy hét alatt kapták meg a tűzifát, annak utolsó tételét pénteken vehették át.

Moór Eszter elmondta: a családsegítő szolgálatnál és a területi szociális központoknál jelentkezhettek az érdeklődők.

Mivel háromszázan jelentkeztek, s csak kétszáz adagot, kétszáz köbétert tudott kiosztani a város, azokat részesítették előnyben, akik nem kaptak lakásfenntartási támogatást, s akiket az ügyfeleket jól ismerő családsegítő szolgálat javasolt.

A fát csak azok kaphatták meg, akik el tudják szállítani a tüzelőt, ugyanis a városnak nagy terhet jelentett volna, hogy minden rászorulóhoz egyenként kiszállítsa a fűtőanyagot. Moór Eszter szerint azonban az igénylők már az indulásnál tudtak erről a kötelezettségről, s alig tízen voltak kénytelenek lemondani róla. Az elnök elmondta: bíznak benne, hogy jövőre is élhet Pécs a lehetőséggel.