Kezdődik a nagyedény-mosás

Évente kétszer, tavasszal és ősszel tisztítja automatikusan, külön térítési díj megfizetése nélkül a Biokom Kft. az 1100 és a 770 literes lakossági nagyedényeket, amelyeket ezt követően matricás jelzéssel is ellát, közölte Lóczi Szidónia, a társaság szóvivője.

hirdetés

A saját fejlesztésű mosóautót egy hagyományos hulladékszállító-járműből alakították ki, amely először ugyanúgy kiüríti az edényeket, mint hétköznapi társaik, de utána rögtön ki is mossa nagy nyomással, fertőtleníti azokat zárt rendszerben.

Az évi kétszeri mosás térítésmentes a lakosság számára, s mivel ez Pécsett 2200 edényt érint, így ennek költségvonzata milliós nagyságrendű. Az érvényben lévő, idevonatkozó jogszabályok szerint a hulladéktároló edények karbantartása és tisztítása a tulajdonos, illetve a használó feladata.

Természetesen azon lakóközösségek számára, akik úgy ítélik meg, hogy a társaság által biztosított évi 2 alkalomnál többször tartanának igényt az edények tisztítására, a BIOKOM Nonprofit Kft. edénymosási szolgáltatást vállal külön megrendelés alapján, amely már díjköteles. Különösen ajánlott ez a melegebb időjárású hónapokban, hiszen ilyenkor a szerves hulladékok is gyorsabban bomlanak, valamint a szokásosnál több gyümölcsmaradék is kerül a hulladéktároló edényekbe, amelyek gyorsan erjedésnek indulnak. Az őszi edénytisztítási akció szeptember 2-án kezdődött Pécsett, s várhatóan október 18-áig tart.

.