Elindult az Eb-strandfoci a Nevkóban

Pénteken Csizi Péter alpolgármester hivatalosan is megnyitotta az 1. Nevko-PSN-kupa programot, amelyen Pécs önkormányzatának, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek és mintegy tucatnyi pécsi vállalkozásnak köszönhetően a labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi csoportmérkőzését, elő- és középdöntőjét, döntőjét óriás kivetítőn élőben közvetítik az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ (Nevko) sportpályáin.

hirdetés

Az összecsapások alatt a felnőttek a helyszínen melegkonyhát (kürtős kalács, langalló, eper, üdítő stb.) is működtető söröző, a gyerekeket a hétvégéken légvár várja.

Az Eb ideje alatt ugyanitt strandlabdarúgó-bajnokságot is szervez a PSN Zrt., az összecsapásokon a csapatok az Eb-résztvevő országok nevét viselik, a csoportmérkőzéseket pedig a kontinensviadallal megegyező párosításban játsszák le.

A megnyitón Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, hogy nagyjából hatszáz tonna homokon bonyolítják le a strandfoci-bajnokságot, amelynek fődíja egy teljes garnitúra szerelés, emellett pedig három darab, a magyar Eb-játékvezetői ötös által dedikált labdát is kisorsolnak.

Csizi Péter alpolgármester a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy az Európa-bajnoksággal nem ér véget Kertvárosban a sportos nyár, hiszen július 27-től folyamatosan közvetítik a XXX. Nyári Olimpiai Játékok sporteseményeit is a Nevelési Központban.

Tasi Tímea