Kezelné a Jobbik Pécs adósságállományát

A Jobbik Magyarországért Mozgalom áttenné a jelzálogjogot a városi tulajdonú ingatlanokról az új EKF-es létesítményekre, valamint a bankokat is érdekeltté tenné azok nyereséges működtetésében – mondta Gyimesi Gábor polgármesterjelölt a szervezet hétfői programbemutató sajtótájékoztatóján.Mint azt Németh Zsolt, a Jobbik városi elnöke, a párt parlamenti képviselője elmondta, elkészült a szervezet városi és megyei programja, amelyet szakértők állítottak össze az elmúlt hónapokban. Ebben, mint mondta, konkrét válaszokat fogalmaznak meg a város adósságállományának kezelésére.

hirdetés

Ezzel kapcsolatban Gyimesi Gábor polgármesterjelölt kifejtette: az új városvezetésnek mielőbb le kell ülnie a hitelező bankokkal, hogy a mainál kedvezőbb feltételekkel törleszthessék a város adósságállományát. Hozzátette: emellett a jelzálogjogot le kellene szedetni a városi tulajdonú ingatlanokról, s át kellene tenni az új, EKF-es beruházásokra. Ezzel együtt a bankokat is érdekeltté kellene tenni szerinte a létesítmények nyereséges működtetésében.

A jelölt az önkormányzati bérlakásokban élők problémáját is kezelné. Szerinte tarthatatlan, hogy ezek az emberek több százmillió forinttal tartoznak a városnak.

A Jobbik el akarja érni, hogy ezentúl minden képviselő személyes felelősséget vállaljon döntéseiért. A közgyűlési munkával kapcsolatban Gyimesi hozzátette: a bizottságoknak a jövőben nagyobb szerepet szánnának, hiszen a jelölt szerint a döntések előkészítése a mainál több időt igényel, abban a civileknek is nagyobb szerepet kellene kapniuk.

Barkó Béla megyei elnök azt mondta, hogy a megyei közgyűlésben két új bizottságot illene létrehozni. A mezőgazdasági ügyekért felelős és a településkoordinációs testület a ma lefedetlen területeken végezhetne hasznos munkát.

hirdetés