Ki lesz Baranya erdésze?

Több fa nő ma, mint bármikor az elmúlt ötven évben

Idén Pécsvárad ad otthont az „Év erdésze verseny” Baranya megyei válogatójának. A gyakorlati és elméleti megmérettetés győztese 2014. júniusában részt vehet az országos döntőn.

Május 5-én a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének területén, Pusztabányán mérik össze tudásukat a megye erdészei. A résztvevőknek számos szakmai gyakorlaton kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A feladatok között lesz például tájékozódás, gyérítés kijelölés, választékolás, fakészlet becslés és olyan, vadászattal kapcsolatos próbák, mint a vad távolságának becslése vagy a trófea bírálata. Ezek a mindennapi munkatevékenység során gyakorolt készségek, itt mégis versenyszinten kell számot adniuk tudásukról a szakmabelieknek.

hirdetés

A versenyt erdész technikus végzettségű szakemberek számára rendezik meg. A szaktudás gyarapítása és korszerűsítése mellett a szervezők nem titkolt célja az, hogy ráirányítsák a figyelmet az erdész szakma szépségére, sokrétűségére és érdekességeire. A megyei fordulók során legjobbnak bizonyulók képviselik megyéjüket a júniusban megrendezésre kerülő országos döntőn.