Kicsit túltolta a munkát a sebész

A napokban zárták le a nyomozást a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy Somogy megyében működő magánklinika ügyében, mely felszámolása alatt működési engedély nélkül végzett szépészeti beavatkozásokat. A kezeléseket és műtéteket végző orvos a bevételt zsebre tette, megkárosítva ezzel a klinika hitelezőit.      

hirdetés

A nyomozás a felszámoló feljelentése alapján indult, egy Somogy megyében működő magánklinika ellen. Az egészségügyi intézmény sokáig sikeresen működött egy neves plasztikai sebész irányítása alatt, ám fizetésképtelenné vált, s felszámolás alá került.

A felszámoló – éppen annak korábbi sikeressége miatt – megkísérelte a klinikát tovább üzemeltetni. A magánkórházat irányító, ismert orvossal folytatott egyeztetést követően a felszámolóbiztos engedélyt adott arra, hogy a klinika az eljárás alatt is működhessen. Akkor a beavatkozások és a bevételek folyamatos ellenőrzés alatt álltak, azokkal szabályosan elszámolt a működtető egészségügyi cég.

Az intézmény megmentésére tett lépések azonban nem vezettek eredményre, ezért a felszámoló felfüggesztette a klinika működését. A döntéséről értesítette az illetékes ÁNTSZ-t is, mely a kórházat üzemeltető cég működési engedélyét visszavonta.

A plasztikai sebész a hatósági döntés ellenére mégis tovább dolgozott a klinikán. Csaknem három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes ÁNTSZ-engedély nélkül, 111 betegen végzett szépészeti beavatkozásokat. Duplán hibázott, amikor a nem legális keretek között befolyt bevétellel nem számolt el a felszámolónál. A klinika hitelezői ugyanis így elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek.

A napokban lezárt nyomozás során a szakorvost gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az ügyet csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt küldik meg a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészségre.