Kiengedték az uzsorával gyanúsított harkányit

Kiengedték az előzetes letartóztatásból azt a harkányi férfit, akit szeptember végén  kaptak el uzsora-bűncselekmények és más bűncselekmények gyanújával. Az ügyészség szerint nem áll fenn a szökés veszélye.

hirdetés

A 67 éves férfira egy kommandós akció keretében csaptak le szeptemberben a rendőrök, miután a Hír TV Célpont című műsorának készítői az egyik sértettel együttműködve tőrbe csalták az illetőt. A férfinak azt mondta a sértett, hogy az éppen esedékes havi sarc felét hozták neki, s megjelölt bankjegyeket adott át az uzsora-bűncselekmény elkövetésével később meg is gyanúsított férfinak.

A rendőrségi eljárás során kiderült: a gyanú szerint Cs. János 2003 óta foglalkozott kölcsönök nyújtásával, megfélemlítette adósait, sőt azzal is megbízott valakit, hogy törje el azok ujját, akik nem fizetnek. Az akció után a Pécsi Városi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, ám az ügyészség azt a december 9-én megszüntette.

A Baranya Megyei Főügyészség szóvivője, Petréteiné Malomsoki Csilla azzal indokolta a döntést, hogy immáron  nem áll fenn a tárgyi bizonyítékok, okiratok eltüntetésének, a bűnismétlésnek, valamint a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye a harkányi férfi esetében.

Lapunknak nyilatkozott az egyik áldozat felesége is, akitől több millió forintot vett el Cs. János közel tíz év alatt. Az asszony elmondta: kedden már látták is sétálni azt a férfit Harkányban, aki korábban megfenyegette őket.

A házaspár igencsak megdöbbent a történteken, félnek attól, hogy újra verőemberek küld rájuk az illető. Mint mondta, azért is furcsa a férfi szabadon engedése mindez, mert a bíróság először 30, majd pedig 60 napra helyezte előzetes letartoztatásba az illetőt.