Kigyulladt egy magyar autóbusz Csehországban

Az autóbusz már Prágához közeledett, amikor a D1-es autópálya 47. kilométerénél a járművön ismeretlen okokból tűz keletkezett. A buszvezető gyorsan eloltotta a tüzet, a 35 utas közül senki sem sérült meg.

hirdetés

Kigyulladt egy Prágába tartó magyar rendszámú autóbusz péntek délután a Brünn-Prága autópályán (D1). A buszvezetőnek sikerült gyorsan eloltania a tüzet, és a 35 utas közül senki sem sérült meg – közölte pénteken Eva Stuhlíková cseh rendőrségi szóvivő.

A rendőrségi közlés szerint az autóbusz már Prágához közeledett, amikor a D1-es autópálya 47. kilométerénél a járművön ismeretlen okokból tűz keletkezett. Az autóbusz vezetője a jármű tűzoltó készülékével oltotta el a tüzet.

“A baleset helyszínére mentők érkeztek. Egy utasnak kellett segíteniük, aki rosszul lett a füsttől” – közölte a cseh rendőrségi szóvivő.

A cseh hatóságok pótbuszt biztosítottak, amely elszállította a baleset helyszínéről a magyar busz utasait – közölte Ladislav Holomcík, a közép-csehországi tűzoltók szervezetének szóvivője.

A kiégett autóbuszt a hatóságok megvizsgálják, majd elvontatják a sztrádáról. A délutáni csúcsforgalomban a baleset miatt kisebb közlekedési dugó keletkezett az autópálya Prága felé vezető oldalán.