Kikapott a PEAC, győzött a rutin

A Sopron elleni meccs után ismét kemény rangadó várt a PEAC női kosárcsapatára. A Győr együttesét fogadták a női kosárlabda NB1 12. fordulójában vasárnap este a Lauber Dezső Sportcsarnokban.
Abban reménykedhettek a hazaiak, hogy ellenfelük fáradt lesz nehéz sorsolása miatt és nagy küzdéssel megverhetik a tavalyi bajnokot.

hirdetés

Nem sikerült a bravúr, a lányok csak egy félidőn keresztül tudták tartani a lépést a győriekkel. A címvédő minden tapasztalatát és klasszisát kihasználva, megérdemelten győzött a második félidőben összeeső Pécs ellen.

Gyenge kezdés után hamar magára talált a PEAC és az enerváltnak tűnő vendégekkel könnyedén tudták tartani a lépést. Sőt a második játékrész elején –ha csak kis időre is- még vezettek is. Szamosiék küzdöttek tisztességgel, azonban a vendég együttes pár gyors kosarának köszönhetően minimális előnnyel zárta az első félidőt. A 38-41-es részeredmény azonban jól mutatta, hogy egyenlő erők küzdelmében akár meglepetést is szerezhetnek a fekete-fehérek.

Magára találtak azonban az ellenfél sztárjai. A címvédő rendezte sorait, szigorított védekezésén és el is húzott ellenfelétől. Köszönhető ez annak is, hogy a pécsiek egyre pontatlanabbul fejezték be támadásaikat. Míg a másik oldalon a lányok extra dobóformát produkáltak. Minden beesett nekik.

Így már a negyedik etap elején kiderült, hogy nem fog meglepetés születni a találkozón. A Győr együttese favorithoz méltóan, a végére magabiztos különbséggel, 87-62-re nyert a fiatal baranyai csapat ellen.Ahol bár akadtak jó perceket kifogó játékosok (Barbour, Jeaschke, Szamosi), a meccs egészében senki nem tudott kiváló teljesítményt nyújtani.

A lányok legközelebb december 6-án, itthon lépnek pályára a Vozdovac ellen Adria Liga mérkőzésen.
PEAC-Pécs–Győr 62-87 (13-21, 25-20, 12-20, 12-26)

PEAC: Fűrész 10/3, Barbour 15/3, Hutlassa 5/3, Horváth L, 6, JAESCHKE 12. Csere: Dusanics, SZAMOSI 12, Czirják 2, Csutorás, Czukor.
Edző: Zseljko Djokics.

Győr: HURST 15/6, Raksányi, RASHEED 24/6, NAGY -BUJDOSÓ 9/3, Shegog 11. Csere: KUBLINA 18/9, LAKLÓTH 6, Semsei 2, Őri, Nagy D. 2, Dobos.
Edző: Fűzy Ákos.