Kínai puskával lőtték fejbe Lajoskát

A vád szerint az apa rágcsálóirtásra készült, de végül kisfiát lőtte fejbe. Eddig csak véletlen balesetről volt szó, de most kiderült, hogy miért kellett meghalnia a 11 hónapos oldi kisfiúnak. Az apát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség – bírósági tárgyalása szerdán kezdődik a Pécsi Törvényszéken.

hirdetés

Az apa töltött fegyverrel ijesztgette az etetőszékben ebédre várakozó 11 hónapos csecsemőjét saját konyhájában tavaly októberben  – derül ki a Pécsi Ügyészség vádiratából. A korább hírek arról szóltak, hogy az apa szabálytalanul tette le a fegyvert, amely elsült és pont a fején találta a kisfiút, aki kilenc nappal később a kórházban halt meg.

A vádirat szerint az apa megelégelte a ház körül elszaporodó rágcsálókat, ezért elhatározta, hogy szerez egy légpuskát, azzal irtja majd azokat. A férfi két kecskéjét cserélte le a kínai gyártmányú, 5,5 mm kaliberű légpuskára és lövedékekre, amelynek tartására nem volt engedélye. Több napig lövöldözött vele a rágcsálókra, majd úgy döntött, hogy inkább egy mobiltelefonra cseréli. A kertben néhány barátjának meg is mutatta, hogy mit tud a fegyver, sörösüvegre lövöldöztek, majd a fegyvert a lakásba vitte – áll a Pécsi Törvényszék közleményében.

Már majdnem kész volt az ebéd, amikor az apa ismét az udvarra indult a puskával, de egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti az etetőszékben ülő csecsemőt. Ujja a ravaszon volt, a fegyver csövével a gyerek felé fordult, közben a lábával dobbantott. A fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el. A gyors és szakszerű orvosi ellátás ellenére a gyermek a kórházban kilenc nappal később elhunyt.