Kinevezték az intézményvezetőket

Több mint százezer diák tanul azokban az intézményekben, amelyeknek vezetői a Szépművészeti Múzeumban tartott ünnepségen ma átvették kinevezési okiratukat. Három pécsi iskola igazgatót is kineveztek.

hirdetés

Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár július 31-én a véleményező testületek, szervezetek javaslatait mérlegelve döntött a köznevelési intézményvezetők kinevezéséről.

Az eseményen a köznevelésért felelős államtitkár mellett Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke gratulált az újonnan kinevezett igazgatóknak.

Köszöntőjében az államtitkár azt mondta, nemzetünk jövője szempontjából is kulcsfontosságú az a feladat, amelyet az újonnan kinevezett igazgatók a következő öt esztendőben ellátnak. Gyermekeink oktatását és nevelését irányítják és felügyelik azok az iskolaigazgatók, akiknek kinevezéséről döntés született.

A köznevelésért felelős államtitkár beszédében kitért arra is, hogy a kiválasztás során nem csupán a véleményező testületek javaslatait, ajánlásait vette figyelembe, hanem a pályázati dokumentációt átolvasva egyeztetett a pályázatok támogatóival avagy ellenzőivel, sőt olykor magukkal a pályázókkal is, hogy valóban szakmailag megfelelő döntés szülessen.

Az új köznevelésről szóló törvénynek megfelelően a pályázatokat a jogszabályban előírt módon a nevelőtestület, a szülői és diákközösségek, többcélú intézményben az igazgatótanács, a fenntartó, az intézmény székhelye szerint illetékes vagy az intézményt működtető települési önkormányzat véleményezte. A pályáztatási eljárást a 138/1992. Kormányrendelet, a Nemzeti köznevelésről szóló törvény, illetve a Kjt. szabályai határozzák meg.

Az új pécsi köznevelési intézményvezetők:

Cselikné Juhász Ildikó, Városközponti Óvoda Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Ritter Attila, Janus Pannonius Gimnázium

Turi Katalin, Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.