Kirabolta lerészegedett ivócimboráját

Egy év nyolc hónap börtönre ítélt a Szigetvári Járásbíróság január 30-án egy nőt kifosztás bűntette miatt. Az ítéletet most, szeptember 22-én a Pécsi Törvényszék másodfokon helybenhagyta. A végrehajtást három évi próbaidőre felfüggesztette és 146 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. 

hirdetés

Még 2015. október 6-án este a vádlott nő egy baranyai település italboltjában odament a sértetthez és beszélgetni kezdtek. Az meghívta őt egy pohárkára, majd felajánlotta, hogy folytassák az italozást a saját lakásán.

A vádlott nő elfogadta az invitálást, hazament, majd 21 óra körül négy dobozos sörrel jelent meg a sértett lakásán. Kisvártatva el is fogyott a sör, ekkor előkerült a pálinka, a sértett ezzel kínálta ezzel a vádlott nőt.

De mielőtt tölthetett volna neki, rosszul lett és elvesztette az eszméletét, közölte a bíróság. Ezalatt a vádlott elszívott két szál cigit, kutatni kezdett a lakásban, eltulajdonította a sértett mobiltelefonját, porcelán kávéskészletét, egy porcelánszobrot és a tárcájában lévő pénzt – mindez összesen 146 ezer forintra rúg.

A Pécsi Törvényszék minapi ítélete jogerős.