Kisbaltával fenyegetőzött

Zsarolás bűntett és rablás bűntett előkészületének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a napokban a Siklósi Rendőrkapitányság.

hirdetés

A nyomozás során megállapított adatok szerint a rendőrség ügyeletére 2014. január 21-én 19 óra 30 perc körüli időben telefonált egy mozgóbolt üzemeltetője, hogy Drávaiványiban az út szélén árulta portékáját, amikor ablakhoz lépett egy fiatalember, aki kezében egy kisbaltát tartva közölte, hogy amennyiben nem adja oda a bevételét, betöri a jármű ablakát, szétveri az autót. Az árus nem ijedt meg, elhajtott a helyszínről, majd bejelentést tett a rendőrségen. A sértett a távozása során azt látta, hogy a fenyegetőző a gépkocsi oldalába vágta a kisbaltát, majd elszaladt.

Az intézkedő rendőrök azonnal az ismeretlen személy után indultak, majd egy pincében fél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves helyi fiatalt. A fiú gyanúsítotti kihallgatásán feltáró jellegű, beismerő vallomást tett.

A nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte – adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.