Kisebb hidegfront várható, de a jövő hét közepétől újra melegszik a levegő

Hétfőn eléri Magyarország térségét egy hidegfront, amelynek hatására mintegy öt Celsius-fokkal csökken a hőmérséklet, de a lehűlés nem lesz tartós. A hét közepétől újra melegszik majd az idő, folytatódik a szárazság – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szombaton az MTI-nek.

hirdetés

Jenki Szilvia kifejtette: a hétvégén a sok napsütés mellett inkább szombaton lehetnek gyengén vagy közepesen felhős időszakok, de csak néhol alakulhat ki záporeső. Vasárnap nem valószínű csapadék, ugyanakkor – elsősorban a nyugati és a középső országrészben – sokfelé megélénkülhet az északnyugati szél; a hajnali 0-7 fokról általában 17-22 fokig melegszik fel a levegő.

Hétfőn súrolja a Kárpát-medencét egy hidegfront, de az csapadékot nem hoz, csupán szélerősödést és mintegy 5 fokos lehűlést okoz majd. Az azt követő napokban is sok napsütésre van kilátás, csupán időnként növekszik meg a felhőzet.

Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső, vagyis folytatódik a szárazság – mondta a meteorológus. A hét közepén ismét erősödik a nappali felmelegedés és az éjszakák is enyhébbek lesznek – tette hozzá.