Kitörtünk a recesszióból

A Fidesz-frakció szerint ma már az amerikai és az európai közvélemény is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és kitört a gazdasági recesszióból. A képviselőcsoport az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy egyedül a magyar baloldal az, amely már megint megkérdőjelezi a magyar emberek teljesítményét.

hirdetés

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának közleménye szerint a magyarok 2010-ben nemet mondtak “a baloldal veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájára, amelynek az lett az eredménye, hogy az ország és a magyar családok is ma nyakig úsznak a devizaadósságban”.

A gazdaságpolitikai fordulatnak köszönhetően negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, mint most, Magyarország kilépett a gazdasági recesszióból, és jelenleg 160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor – áll a közleményben.

Mint írják, a felelős gazdálkodásnak köszönhetően ma az ország a saját lábán áll: a jelenlegi kormány egyetlen fillér hitel felvétele nélkül tudja működtetni az országot és törleszteni a baloldal által felhalmozott államadósságot, annak brutális árfolyamhatását és kamatait.

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a jelenlegi kormány immár harmadik éve 3 százalék alatt tudja tartani költségvetési hiányt, ami a szocialistáknak felért a “lehetetlen küldetéssel”.

A családok és a hazai vállalkozások terhei egyre csökkennek, mert az ország jelenlegi vezetése rendíthetetlenül mellettük áll és elismeri kemény munkájukat – fogalmaz közleményében a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja.