Kivonták a forgalomból a Lild tojásait

A Lidl magyar beszállítója, a Szíjártó Bt. tévesztett a csomagolásnál, ezért került “Magyar friss tojás” jelölés az import tojásra. A Lidl Magyarország a hatóság jelzésére minden üzletében azonnali hatállyal visszahívta a téves megjelölésű termékeket, amelyek a továbbiakban nem kerülnek kereskedelmi forgalomba – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

A Lidl Magyarország közölte azt is: a termék minősége kifogástalan.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön közölte, hogy “Magyar friss tojás” jelölésű, de valójában Lengyelországból származó tojásokat árusítottak a Lidl üzleteiben; az érintett tételek forgalomba hozatalát a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte a kereskedelmi forgalomból történő kivonásukat.

A hivatal közleménye szerint az érintett mennyiség megállapítása folyamatban van. Az ellenőrzésre a húsvéti kiemelt akció során került sor, amelyben a sonkák, édesipari termékek mellett a tojás is fokozott figyelmet kap.

  • Szőcs

    Sajnos makón csomagolnak fokhagymát igaz alig olvasható kisbetüvel rá van irva származási hely:Kina. Tényleg ellene vagyok az erőszaknak de ezeket fellógatnám Makó főterén…