Kocsitolvajokat fogtak a rendőrök Pécsett

Hat főből álló betörőbandát, valamint egy orgazdát is elfogtak a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói.

hirdetés

Pécsett a Lahti utcában lévő nemzeti dohányboltba több alkalommal, valamint a Görcsönyben lévő nemzeti dohányboltba törtek be 2014. június 26-a és augusztus 10-e között ismeretlenek és onnan dohánytermékeket tulajdonítottak el. A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozóinak felderítő munkája eredményeként 2014. augusztus 28-án hat személyt vettek őrizetbe, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok alapján a hat, 27 és 58 év közötti férfiak személygépkocsikat tulajdonítottak el Pécsett június és augusztus közötti időszakban, melyeket a nemzeti dohányboltok sérelmére elkövetett betörések során szállításhoz és meneküléshez használtak. Ezek közül a rendőrség hármat megtalált és lefoglalt.

Az eddig beszerzett információk alapján egy 49 éves férfi féláron vásárolta meg a lopott dohányárut, ezért 2014. augusztus 29-én őt is elfogták, őrizetbe vették a rendőrök.

A hat férfival szemben többrendbeli lopás bűntett, valamint a felvásárlóval szemben többrendbeli orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – előzetes letartóztatásuk mellett – a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán folyik a büntetőeljárás.