Ködös napok jönnek

A hétvégén is marad a párás, ködös idő, napsütés leginkább a keleti, északkeleti tájakon lehet, de csapadékra nem kell számítani.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint pénteken az ország nagyobb részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, néhol ködszitálással, de főleg északkeleten, keleten naposabb területek is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, míg a maximumok 5 és 10 Celsius-fok között valószínűek.

Szombaton is az ország nagy részén borult, párás, foltokban ködös idő várható, de északkeleten, keleten napsütés is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok körüli értékekre lehet számítani, de északkeleten mínusz 2, mínusz 3 fok is lehet. A nappali órákban 3-8 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő várható, néhol ködszitálásra is számítani lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű, a maximumok 2 és 7 fok között várhatók – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.