A volt MSZP-s sejti, kik verték félholtra

Teljesen felépült Komáromi István, a volt MSZP-s politikus, aki tavaly októberben szenvedett súlyos koponyaalapi törést. A férfi szerint három támadója volt, immár sejti azt is, kik lehettek. Feljelentést fog tenni .

hirdetés

Komáromi elmondása szerint tavaly október végén három férfi szólította meg őt az utcán, mondván, beszélgetni akarnak vele, s fél óra elteltével aztán valamelyikük hátulról tarkón vágta egy nagyobb fadarabbal. Az eset után még taxival visszament a közelben fekvő patacsi telkére, oda követték volna tovább, ám végül erről letettek.

Az ex-MSZP-s politikus zavarodott volt, s családja vitte be a kórházba, ahol kiderült: koponyaalapi törést szenvedett. Komáromi ezután két és fél hónapon keresztül nem volt tudatánál.

Kezelték a pécsi idegklinikán, a szigetvári kórházban, végül egy budapesti gyógyító intézményben tért magához. Komáromi azt mondja, az eset óta óvatos, felkészült egy esetleges újabb támadásra, s a megrendelők talán nem is tudták, hogy az ő kiiktatásával négy gyermeke és párja lesz a szenvedő alany.

A volt szocialista elmondta: immáron annyira megerősödött, hogy képes feljelentést tenni, az egyik feltételezett támadóját pedig be is tudja azonosítani.

Szerinte nem rablótámadásról lehet szó, hiszen két mobiltelefon volt nála, és a táskáját sem vették el. Úgy véli, nem kétséges: leszámolás áldozata lett.

Ismert, hogy a politikus korábban élesen bírálta a szocialista pártot, amely végül kilépett soraiból, nem akart velük azonosulni. Komáromi előzőleg a Pécsi Közlekedési Zrt. buszeladásai kapcsán került reflektorfénybe, miután kiderült, a cégnek több százmillió forintos bírságot kell kifizetnie. Állítása szerint a később általa nyilvánosságra hozott, a bírságról szóló határozatot őhozzá dobták be. Komáromi ugyanakkor baloldali politikusok érintettségét is fejtegette később az eladási botrányban.