Komoly forgalomterelés lesz a 6-os úton

Április 13-án folytatódnak a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai: hétfőn a József Attila utcában kezdik a rekonstrukciót a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei.

hirdetés

A József Attila utca Petőfi – Szabadság utcák közti szakaszát csőroppantásos technológiával újítják meg a szakemberek. Az 1976-ban lefektetett, elhasználódott PVC vezetéket összesen 580 méter hosszan cserélik le korszerű, strapabíró kemény polietilén vezetékre. Az alkalmazott technológiával elkerülhető a teljes útfelbontás, a szakaszos munkagödrök csak a legszükségesebb mértékben zavarják a forgalmat.

A több mint fél kilométernyi felújítást három ütemben végzik: április végéig a Petőfi úttól a Semmelweis utcáig, májustól a Semmelweis – Rét utca közti szakaszon, végül a Szabadság utcáig tartó részen haladnak a munkagépek.

Az egyes ütemek idejére az érintett útszakaszokon a déli oldali szélső sávot lezárják, a csatlakozó utcákba a szerelések idején a József Attila utca felől nem lehet behajtani, illetve a Petőfi utcában is várható forgalomkorlátozás. A közlekedést tájékoztató táblák segítik.

A várhatóan június közepéig tartó munkálatok alatt a vízellátás biztosított lesz, a környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleket szórólapon is értesítik.

Más:

Vízzavarosodás fordulhat elő a pécsi belvárosban április 16-án 8 és 11 óra között a Dóm tér – Mária utca – Ágoston tér – Szentágothai sétány által határolt területen; nem pihenni hagyni a mosógépet és mosogatógépet ebben a három órában.