Konkrétumokban gondolkodik az ÖPE

Az Összefogás Pécsért Egyesület szerdán sajtótájékoztató keretein belül ismertette a csütörtöki közgyűlésre vonatkozó előterjesztéseit, javaslatait és kérdéseit.

hirdetés

Kővári János és Vicze Csilla képviselők aggodalmuknak adtak hangot a Csontváry-képekkel kapcsolatban, kiemelték a kertvárosi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújításának szükségességét, és hosszasan kifejtették álláspontjukat az oktatás jelen helyzetéről, a lehetséges megoldásokról.

Vicze Csilla szerint a városvezetésnek és a városlakóknak közösen mindent meg kell tenniük azért, hogy a Csontváry-képek Pécsett maradjanak és ne költözzenek Pestre. Szót érdemel az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújításának kérdése, rosszak a nyílászárók, beázik, nincs hangszigetelés. Nagyon reménykednek abban, hogy a városvezetés megtalálja azt a forrást, ahonnan sikerül majd felújítani az intézményt – mondta el a képviselőnő.

Kővári János, hajléktalan sajtótájékoztató3
Kővári szerint az számít, kinek fontosak az iskolák

Kővári János az oktatás helyzetéről szólva elmondta, a jelenleg zajló háborúskodásban a felek közti párbeszéd hiányzik. Álláspontjuk szerint az oktatást konkrét dolgokkal kell segíteni, hiszen látjuk az épületek milyen állapotban vannak, a felújítás és az eszközbeszerzés szintúgy számos terhet levenne a diákok és tanárok válláról.

Konkrétumként említette azt az örömteli eseményt, hogy a közgyűlés elfogadta korábbi ötletüket, és nagy összeget fordít pályázat keretében az iskolákra, hogy azok az elnyert támogatásból minél több nemzeti identitást erősítő kulturális programon tudjanak részt venni. Ehhez hasonló intézkedésekre van szüksége a közoktatásnak.

A képviselő szerint elsősorban nem a fenntartó a lényeg, hanem hogy kinek fontos az iskola, és ki akar tenni érte.