Könnyű volt a magyarérettségi

Valószínűleg az elmúlt évek legkönnyebb érettségijét írták a diákok. Általában a vizsga végeztével már ömleni szoktak az olyan kommentek, hogy mennyire lehetetlen feladatokat kaptak, azonban most egyetlen ilyet sem találtunk – írja az Eduline.hu. 

hirdetés

A hírportál beszámolója alapján úgy tűnik nem csak a diákok elégedettek, de a tanárok is arról számoltak be, hogy korrekt volt a feladatlap a magyarérettségin.

Moravcsik Gyula: A papíruszok világából című könyvének egy részét kellett értelmezniük a diákoknak a magyarérettségi első részében.

Érvelésnél Csoóri Sándor Nomád naplójából kaptak egy szövegrészletet a diákok.

Ha nem ezt választották, akkor a művek értelmezésénél Tamási Áron Szerencsés Gyurka című novellája várt rájuk.

Ha ez sem tetszett nekik, akkor maradt az összehasonlító elemzés: Vörösmarty Mihály Liszt Ferenchez és Illyés Gyula Bartók című alkotását kapták itt.

A slágertéma a szövegalkotás résznél egyértelműen Tamási Áron novellájának elemzése volt. A hírportál által megkérdezettek közül csak két diák nem ezt a részt választotta, de a hozzászólások szerint is abszolút slágerfeladatról van szó – írja az Eduline.hu.

Az emelt magyar érettségit már kevésbé értékelik könnyűnek a mai vizsgázók. Arany János Bánk bán tanulmánya, a magyar szerzők műveinek külföldi fordításainak sikeressége, egy Csáth Géza novella és egy szintén határon átnyúló levél megírása volt a kihívás – számolt be róla a hírportál.