Kormányinfó: újabb támogatás a zeneiparnak

Gulyás Gergely

Újabb támogatásokat ítélt meg a kormány a zeneipar számára, romlott a nemzetközi egészségügyi helyzet és folytatódik az országok kategóriánkénti átsorolása, erősödött a bevándorlók nyomása a déli határnál – ezekről volt szó többek között a csütörtöki kormányinfón. 

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott kormányinfót, ahol több fontos témáról szó esett.

hirdetés

Mivel mindenhol – néhol drasztikusan – nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, folyamatosan figyelik az állapotokat és ennek megfelelően vizsgálják felül az egyes országok besorolását. A szerdai napon Spanyolország kapott sárga jelzést a zöld helyett, mivel meredeken emelkedni kezdett ott az új fertőzöttek száma.

A múlt héten elfogadott 5,3 milliárdos támogatási kereten felül további 2,12 milliárd forintot különített el a kormány a könnyűzenei ipar számára. Ebből mind klubok, mind koncerthelyszínek részesülnek, emellett 11 határon túli klub kap 9 millió forintot. Így több száz koncertet támogat a kormány. Ezeket egy nagyobb, “raktár-típusú” helyszíneken veszik majd fel, majd az Antenna Hungária segítségével streamelik. Nézők valószínűleg nem lehetnek ott, ahol a zenészek játszanak majd.

Szó esett még arról is, az elmúlt időszakban újra megerősödött a röszkei határátkelőnél a bevándorlók okozta nyomás, több csoportban próbáltak áttörni a határzáron.

hirdetés

Hirdetés