Kosár: indulhat a Pécs 2010 és a Pannonpower

Elfogadta a Pécs 2010 és a Pécsi VSK Pannonpower nevezését a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, így indulhatnak a bajnokságban.

hirdetés

A női csapat honlapján már hivatalosan be is jelentették a hírt, miszerint a szövetség mindent rendben talált.

Ugyanígy tett a férfi kosárcsapat is, amely a déli órákban tette közzé honlapján a hírt, s bejelentette: az MKOSZ nevezéseket elbíráló minősítő bizottsága elfogadta a csapat nevezését a bajnokságra.

„Első körben ugyan még akadt egy kis formai gond a nevezésünkkel kapcsolatban, de a hiánypótlásra való felszólítást követően azonnal korrigáltunk, így minden akadály elhárult a nevezés elfogadása elől” – írják a férficsapat honlapján.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a női kosárlabda-bajnokságban 13 nevezőből 11-et – köztük a Pécset – újabb hiánypótlásra szólítottak föl. Az eredeti forgatókönyv szerint június 20-án kellett volna véglegesen dönteni arról, hogy mely csapatok nevezését fogadják el a különböző bajnokságokra.

Erre várt mindenki hetek, de legalábbis napok óta, és e dátumhoz igazodva szereztek be a Pécs 2010 vezetői is minden szükséges igazolást, dokumentumot korábbi tartozásaik rendezéséről – esetenként a másik féllel egyeztetett átütemezéséről.