Köszöntötték a szépkorúakat

Öt alkalommal tartanak ünnepi köszöntő koncertet októberben az Idősek Világnapja alkalmából Pécsen. A Kodály Központban a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Balett tagjai köszöntik műsorukkal az időseket. Pénteken, az első ünnepi rendezvényen a Pannon Filharmonikusok szórakoztatták a szépkorúakat.

hirdetés

Elsőként Schmuck Andor a Tisztelet Társasága ügyvivője köszöntötte az egybegyűlteket, és elismerését fejezte ki, hogy Pécsen odafigyelnek a idős korú lakosokra.

– Az én ellenségem nem valamelyik párt, hanem az igazságtalanság, a tiszteletlenség, a kiszolgáltatottság, a szociális biztonság hiánya. Ezért azt gondolom, nem mehetünk el szó nélkül az olyan teljesítmények mellett, amit ebben a városban is tapasztaltam  – így Schmuck.

idősek köszöntése5

A társaság ügyvivője ezután Tisztelet-díjjal jutalmazta Pécs polgármesterét. Páva Zsolt a méltatást megköszönve hangsúlyozta, a város életében hatalmas szerep jut az időseknek, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre az a Pécs, ahol ma élünk.

– Nagyon fontos, hogy egy közösség hogyan bánik a szépkorúakkal, hiszen a mi generációnk nagyon sokat köszönhet Önöknek, akik talán az egyik legnehezebb időszakban, a város háború utáni újjáépítésbe álltak helyt Pécsen. Egyúttal szeretném megköszönni a segítségüket, hiszen az Önök erkölcsi támogatása nélkül nem sikerült volna meghozni olyan politikai döntésesek, melynek következtében visszaszereztük a vízművünket és megvédtük a Tubest – mondta el köszöntőjében Páva Zsolt.

A város első embere hozzátette,  akkora igény mutatkozott az ünnepi rendezvényekre, hogy a tavalyi kettő helyett idén öt alkalommal is várják majd a Kodály Központba a pécsi időseket.