Kovács és Kertész a közbiztonságról

Bemutatta bűnmegelőzési elképzeléseit a pécsi félbaloldal, az Együtt-PM, a Forum Sopianae és az MSZP. Kovács Ágnes polgármesterjelölt és Kertész János önkormányzati képviselőjelölt a térfigyelő kamerák hatékonyabb használatáról, a nyugdíjasok védelméről, a betörések háttérbe szorításáról, valamint a közterület-felügyelők és a rendőrök lehetséges együttműködéséről beszélt.

hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság tavaly végzett kutatása szerint a Pécsett élők életét nagyban befolyásolja a városban tapasztalható bűnözés. A felmérés alapján összeállított listán Pécs a 12. helyet foglalja el, ami „nem túl előkelő” – állította hétfői bűnmegelőzési témájú sajtótájékoztatóján Kovács Ágnes.

kovács ágnes
Kovács Ágnes és Kertész János

A polgármesterjelölt állítása szerint mindez azért lehetséges, mert Pécs szerinte a bűn városa, ahol az utóbbi években fokozódott a drogprobléma, nőtt a prostitúció, valamint gyarapodott a lopások és a betörések száma is, mindezek okolhatóak a rohamosan csökkenő pécsi lakosságszámért is, tette hozzá végezetül Kovács.

Kertész ezután belefogott a pécsi bűnmegelőzés sarkalatos pontjainak kifejtésébe. A stratégia egyik legfontosabb eleme a térfigyelő kamerák elhelyezésének és használatának átgondolása és optimalizálása lesz. Emellett az egész városra ki akarják terjeszteni a Meszesen több éve működő Szomszédok Egymásért Mozgalmat, a nyugdíjasok otthonában található pánikgombokat pedig nem csupán a szociális gondozó intézményekkel, hanem a rendőrséggel is összekötnék. Kiemelt figyelmet szentelnének a betörések visszaszorítására, szorosabbra fűznék a közterület-felügyelők  és a rendőrök együttműködését, rendszeressé tennék a razziákat, és folyamatos rendőri jelenlétet biztosítanának a belvárosban.