Közel 3 milliós kárt okoztak a börtönből trükköző csalók

A Baranya Megyei Főügyészség indítványt tett annak a két, szabadlábon lévő férfinak a letartóztatására, akik börtönben lévő társaikkal együtt 14 személyt tévesztettek meg, és ezzel közel 3 millió forint kárt okoztak. Ellenük bűnszövetségben, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt folytat nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság.

hirdetés
Uránia Mozi

A gyanú szerint a szabadságvesztés büntetésüket töltő gyanúsítottak a BV intézetbe illegálisan bejuttatott mobiltelefonokkal, SIM-kártyákkal internetes apróhirdetési oldalakra regisztráltak, majd jelentkeztek az különböző termékeket eladásra kínáló sértettek hirdetéseire.

A gyanúsítottak álnevet adtak meg mindig a vásárláskor, a vételár átutalását pedig
hamis, általuk szerkesztett képfájl megküldésével igazolták, valós fizetés azonban egyszer sem történt. A megtévesztett sértettek a termékeket a gyanúsítottak által megadott
csomagátvevő pontokra küldték el, ahol azokat a két szabadlábon lévő gyanúsított felvette, majd később eladta.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint ezzel a „módszerrel” a gyanúsítottak 14 sértettnek közel 3 millió forint kárt okoztak. Mivel a szabadlábon lévő terheltek vonatkozásában fennáll annak a veszélye, hogy megszöknének, nehezítenék, veszélyeztetnék a bizonyítást, esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el, ezért az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra – áll a vádiratban.

A Pécsi Járásbíróság az ügyészi indítványról a mai napon dönt.

Hirdetés