Közel nyolcmilliárdból épül új országos közforgalmú kikötő Mohácson

A létesítmény alapkövét ünnepélyes keretek között tették le csütörtökön.

Az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program (Ikop) 7,6 milliárd forintos támogatásából és a mohácsi önkormányzat 230 millió forintos forrásából – várhatóan 2023 végére – elkészülő beruházás célja, hogy kielégítse a térségben jelentkező áruforgalmi igényeket, erősítse Mohács regionális szerepét, és vonzó, versenyképes logisztikai szolgáltatást nyújtson a régió vállalkozásainak.

A fejlesztés részeként megépítik a kikötő fogadó és üzemviteli épületét, egy több mint 300 méternyi partfalat létesítenek, három hajóállást alakítanak ki, valamint a kikötő bő 2,5 hektáros területén konténerek tárolására szolgáló burkolt szabadtéri tárolót, emelő- és szállítóberendezéseket létesítenek. Átépítik továbbá a közúti csomópontot és biztosítják az újonnan beépített területek közműellátását, átépítik és korszerűsítik a meglévő vasúti vágányokat.

Az eseményen jelen volt Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Hargitai János (KDNP), Mohács térségének országgyűlési képviselője, Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP), Mohács polgármestere és
Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Hirdetés