Közelebb van a tenger Pécshez, mint Nyíregyháza!

Most már nyugodtan lehet fürdőzni az adriai strandokon, ahol a víz hőmérséklete 21-25 fok közötti. Nem kell túl messze menni: ki gondolná, hogy a legközelebbi tengerparti strandhoz nem kell annyit utazni, mint Nyíregyházára! 

hirdetés


Osztottunk-szoroztunk, nincs olcsóbb az autónál. Tömegközlekedéssel középkori körülmények között több mint egy napig is tart az út az Adriára. Ha nincs autó, telekocsival érdemes menni, amely mára legyőzte a tömegközlekedést.

A legtöbb magyar turista Horvátországot veszi célba, ha tengerre vágyik, Pécs esetében ez még inkább kézenfekvő.
Pécsről menetrend szerinti busszal csak két átszállással (Harkány, Eszék) juthatunk le Isztriára vagy Dalmáciába 20-25 ezer forint közötti áron. A legközelebbi cél Fiume (Rijeka), ami nagyjából 9 órás buszozás.

Árban a vonat is hasonló, időben viszont duplája. Vonattal Horvátországban Split, Fiume, Zára, Sibenik, Pula, Szlovéniában Koper, Montenegróban Bar érhető el.

A MÁV honlapján kivétel nélkül éjszakai vonatokat találni, ezért ha alvóhelyre is szükségünk van, akkor kényelemtől függően 3-15 ezer forintnyi többletet kell kifizetni. A nappali járatokat a helyi vagy a német vasút menetrendje tünteti fel.

telekocsi2

A két legismertebb telekocsis weboldal kínálata verhetetlen, augusztus végéig már most több mint 500 adriai út van meghirdetve, a tömegközlekedéshez háromszor rövidebb idő alatt és ráadásul féláron.
Ennél már csak a saját autó olcsóbb, kényelmesen 4 fővel fejenként ötezer forintból leugorhatunk az Adriára.

croatia_kvarner_bakar_002

A legközelebbi strand 4 órás autóútra, Fiume melletti Bakarban (Szádrév) van, Pécstől mindössze 384 kilométerre.