Közép-európai fiatalok a regionalitásról

Nemzetközi Közép-Európai Konferenciát szervezett a Fidesz Ifjúsági Tagozatának Külügyi Kabinetje Pécsett és Vukováron május 27-30. között. Az angol nyelven zajlott, Central European Youth Conference címen futó rendezvényen húsz ország hatvan fiatalja vett részt.

hirdetés

A többségében húszas, harmincas éveikben járó tanácskozók politikai pártokban, ifjúsági szervezetekben aktívak hazai és nemzetközi szinten. A külügyi konferencia nyitónapján Hans Kaiser korábbi német miniszter, a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának vezetője tartott előadást.

A program során a résztvevők elutaztak az eseménysor társrendezőinek városába, a horvátországi Vukovárra is, ahol a város mellett többek között megtekintették a háborús sírokat is.

A négy éve minden évben megrendezésre kerülő konferencia idén a regionalitás témakörét érintette a legmélyrehatóbban – mondta a pécsi szervezésben oroszlánrészt vállaló Brassói Attila lapunknak. Hozzátette: azért választották Pécset a szervezők, mert az idei kulturális főváros európai régiós szinten is meg tudja jeleníteni a kisebbségi és nemzetiségi kultúrát.

hirdetés