Közlekedési nyílt napot tart a Kormányhivatal

Október 17-én nyílt napot tart a járműtulajdonosok részére a Baranya Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya a Hengermalom utcai vizsgacsarnokában. Az autósok körében hagyománynak számító eseményen ez elmúlt években mindig jelentős volt az érdeklődés.

hirdetés

A közlekedési nyílt nap egyik célja, hogy lehetőséget biztosítson a járművek hétvégi műszaki vizsgáztatására azon járműtulajdonosok részre, akik munkájuk vagy egyéb más elfoglaltságuk miatt hétköznap nem tudnak alkalmazkodni a műszaki vizsgahelyek nyitva tartásához. Emellett közlekedésbiztonsági szempontból is fontos, hogy a járműtulajdonosok még a tél beállta előtt megismerjék járműveik aktuális műszaki állapotát, felkészüljenek az időjárás okozta rosszabb útviszonyokra.

A nyílt napra hozott járművek átesnek egy diagnosztikai átvizsgáláson, melynek sikeressége esetén műszaki vizsgáztatásra is van lehetőség. Ez utóbbi természetesen díjköteles: a jelenleg hatályos rendelet alapján egy normál személygépkocsi esetében 16 290 forintba kerül.

A 2015. október 17-én 7 órakor kezdődő nyílt napon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet személyesen tett bejelentkezés útján, vagy a 06 72/333-075 telefonszámon lehet megtenni. Bővebb felvilágosítás személyesen, a Hengermalom u. 2. szám alatt, vagy a fenti telefonszámon kérhető. A Hivatal munkatársai a nyílt nappal kapcsolatban felmerülő kérdés esetén készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére.