Közlemény: összefogás az LMP régiós szervezeteinél

Sajtóközlemény:

hirdetés

“Baranya, Somogy és Tolna megyék LMP szervezeteinek tagsága körében az elmúlt időszakban elhatározás fogalmazódott meg a regionális szintű együttműködés hivatalos formába öntése mellett. Mindhárom megyére jellemző a munkahelyteremtő beruházások elmaradása, a munkahelyek védelmét célzó, hatékony programok hiánya. Súlyos gondot jelent régió szerte a helyi vállalkozók, gazdálkodók versenyhátránya, a társadalmi egyenlőtlenség növekedése, falvak elsorvadása, a fiatalok elvándorlása, és a korrupció.

Az egyre inkább leszakadóvá váló térségnek új politikai és gazdasági szemléletmódra van szüksége. Olyan új megközelítésre, amely lehetőséget teremt arra, hogy régi értékeink, hagyományaink felelevenítésével, a helyben meglévő, de kihasználatlan lehetőségek felkutatásával egy erős, fejlődőképes régiót alakíthassunk ki. Ennek érdekében a három megye LMP szervezetei – a helyi jó kezdeményeket megtartva – megerősítik, és hivatalos formába öntik a közöttük lévő együttműködést, ezáltal is hatékonyabbá téve a régiós szintű társadalmi és politikai célokért folytatott küzdelmet.

Az elmúlt 20 évet lezáró, valódi politikai alternatíva felmutatása mellett elkötelezett megyei delegáltak február 10-én, Kaposváron döntöttek a koordinációs szerv felállításáról.

Flóris Zsolt
az LMP Tolna megyei koordinátora

Keresztes László Lóránt
az LMP Baranya megyei koordinátora

Kutas Viktor
az LMP Somogy megyei koordinátora