Közműalagútba terelték a diákokat

Tudták önök, hogy 14 kilométer hosszú közműalagút van Kertváros alatt? Na és arról hallottak már, hogy hamarosan üzembe áll a PANNONPOWER második biomassza üzemelésű blokkja? A pécsi középiskolások ezekkel már tisztában vannak.

hirdetés

A Zöld energia elnevezésű vetélkedő alatt ugyanis mindezek szóba kerülnek. A PÉTÁV és a PANNONPOWER munkatársai a középdöntőn, egy hőközpontba és a közműalagútba is elvitték a csapatokat. Ők két online forduló után jutottak a Zöld energia vetélkedő középdöntőjébe.

A fiatalok szinte mindent tudnak a megújuló energiáról. Érdekli őket, és fontosnak tartják, hogy a PANNONPOWER decemberben átadja a pécsi erőmű új, szalmatüzelésű blokkját.

A PANNONPOWER és a PÉTÁV közösen szervezte a vetélkedőt. A gyakorlati fordulót egy hőközpontban tartották, de az országban egyedülálló 14 kilométer hosszú közműalagútba is bejutottak a fiatalok.

Török József, a Pétáv kivitelezési divízióvezetője elmondta: az alagút azért épült, hogy Kertvárosban feltárásos közműjavítás és közműfelújítás ne legyen. Ha itt egy elektromos kábel meghibásodik, akkor különböző lejáratokon bemegy a szolgáltató, s a hibát rövid idő alatt elhárítja. Teljes rekonstrukció esetén is meg tudják oldani így a munkát a terület felbontása nélkül.