Közösségi házat újítanak fel a díjból

Összesen hatvanmillió forintot nyertek három városrész civil szervezetei azon a közel két évvel ezelőtt útjára indított vetélkedősorozaton, amelyen tucatnyi városrész indult civilek által toborzott csapatokkal. A kertvárosiak közösségi házat újítanak fel a pénzből.

hirdetés

A „Miénk a város” sorozaton az üszögiek győztek, s vihetnek haza harmincmillió forintot, utánuk szoros versenyben a budai városrész képviselői jönnek a húszmilliós díjjal, s a kertvárosi civilek is tízmillióval gazdagodnak. A kertvárosiak voltak a leggyorsabbak, s máris pontos listájuk van arról, mire is költik nyereményüket.

Mint korábban a Pécsi Hírek beszámolt róla, a „Miénk a város” játék lényege, hogy az a városrészi csapat nyer, amelyik az adott terület kultúráját, történetét a legmagasabb szinten tudja bemutatni. A Pécsi Ifjúsági Központ szervezésében egy éven át folyó küzdelemben végül csak a harmadik helyet szerezték meg a kertvárosiak, ám konkrét igényüket ők nyújtották be elsőként.

Ők kilencmillió forint értékben a Tolsztoj utcai közösségi ház felújítását kívánják megvalósítani. A pénzből szigetelik, így a korábbiaknál szélesebb értelemben is használhatóvá teszik a pincehelyiséget, kicserélik a földszinti épületrész nyílászáróit. Emellett sort kerítenek a bejárati rész és a vizesblokk akadálymentesítésére is, s lépcsőt alakítanak ki a tetőtér felé, ahol is átalakításokkal, a térdfal megemelésével jobb helykihasználást teremtenek meg.

Mindezek mellett a ház komplett fűtését a mostani konvektorosról központi kazánosra cserélik, szigetelik a házat, tetőt cserélnek, s az északi oldalfalhoz kapcsolódóan nyitott faszerkezetű féltetőt alakítanak ki. Az épület-felújítási, átalakítási munkákat azonban csak építési engedély birtokában hajthatják végre, így az önkormányzat megpályáztatja ezt a feladatot. Erről is döntött a minap a gazdasági bizottság.

A második és első helyezett csapatok konkrét terveinek elfogadásáról egy későbbi időpontban dönthet az önkormányzat.