Közterületi platánfákat kezelnek

A BIOKOM Nonprofit Kft. 2019. augusztus 14-án végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő platánfák, és egyéb fafajok előző héten időjárási okok miatt elmaradt egyedeinek kezelését.

hirdetés

Az érintett helyszínek a következők: Építők útja fasor, Ajtósi Dürer tömb, Berze tömb, Veress u. fasor, Uránváros főtér, Rendőrség, Bihari tömb, Gosztonyi tömb, Szántó tömb, Szántó – Szigeti út sarka, Kerényi tömb, Kerényi fasor, Pollack tömb, Hajnóczy tömb, Kőrösi tömb, Bánky tömb, Páfrány fasor, Szilárd Leó park, Bánki fasor a Szilárd Leó parknál, Zipernovszky tömb, Páfrány tömb, Maléter Pál utca 40.-50.

A permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő) Topas 100 EC (gombaölő), Decis Mega (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Tazer 250 SC (gombaölő) és Csöpp Mix (lombtrágya). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

hirdetés
Hirdetés