KRESZ-horgászat lesz Pécsett

Vezetni is lehet!

Vasárnap délelőtt tartják Pécsett a Közlekedési Kultúra Napjához kapcsolódó programokat. 

hirdetés

A programok között szerepel majd közlekedésbiztonsági bemutató, rendőrségi motorok bemutatója, KRESZ-horgászat, kerékpáros ügyességi pálya-verseny, a “részegszemüveg” bemutatása, mely egy bódult, illuminált állapotot szimuláló szemüveg, ezek színesítik tehát a rendezvényt.

A Tüke Busz Zrt. Volvo autóbusz-bemutatója mellett a„Keressük Krisztiánt és Alexandrát” játékban érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyeket kereshetnek vaktérképen az érdeklődök. Rajzversenyek és gyerekprogramok, valamint a Tüke Busz fotófal teszik élvezetessé és érdekessé a vasárnapi közlekedéskultúra jegyében zajló programot.

A program szervezői abban bíznak, hogy a rendezvény ráirányítja a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, amiben a figyelem, a tolerancia, és a türelem meghatározó jelentőségű. A közlekedési szabályok betartásával és odafigyeléssel megelőzhetőek a közúti balesetek, egymásra figyelve, kellő toleranciával a közösségi közlekedés járművein más élményt ad a mindennapi utazás.

A rendezvény időpontja: 2017. május 14. (vasárnap), 10.00 – 14.00

A rendezvény helyszíne: Pécs, Pláza

A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A rendezvény küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése lesz.