Krízispályázatot ír ki az Emberség Erejével Alapítvány civileknek

Civil szervezetek és baranyai, somogyi, tolnai informális csoportok részére ír ki pályázatot a pécsi központú alapítvány. A koronavírus terjedésének megelőzése, a kockázatok csökkentése, a betegség kezelésével összefüggő tevékenységek támogatása a cél.

Az Erősödő Civil Közösségekhez hasonlóan a Regionális Közösségi Központok Program keretében írta ki a pályázatot az alapítvány. A keretösszeg 3,5 millió forint.

Mester Zoltántól, az alapítvány szóvivőjétől megtudtuk, a pályázat célja, hogy támogassák azokat a civil szervezeteket, informális csoportokat, amelyek segítséget kívánnak nyújtani a környezetükben a koronavírus terjedésének megelőzésével, a fertőzés kockázatának csökkentésével, a járványügyi vészhelyzetből adódó szociális, társadalmi, oktatási problémák kezelésével.

A pályázók az elnyert támogatást kizárólag a járványügyi vészhelyzettel összefüggő konkrét, helyi problémák közösségi összefogással megvalósuló kezelésére fordíthatják.

A pályázatok lehetnek projektszerűek, vagy tartalmazhatnak egyszeri akciókat, több- vagy egyalkalmas programot, kampányokat, kutatást, szociális segítségnyújtást, adományszervezést, online elemeket, platformokat, információátadást, konkrét terméket (weboldal, könyv, kisokos, videó, stb.), működéshez kapcsolódó tevékenységeket. A probléma kezelésének mikéntje tehát abszolút szabadon választható és értelmezhető, amennyiben nem a nyerészkedés, hanem a közösségi megoldás a cél.

Az egy pályázó által igényelhető támogatás minimum 300 ezer forint, maximum 500 ezer forint. A nyertes pályázó a támogatás 100 százalékát egy összegben, a támogatási szerződés aláírása után kapja meg.

A támogatott program megvalósítása legkorábban 2020. április 13-mal kezdődhet, és legkésőbb 2020. augusztus 31-ével kell zárulnia.

Támogatható költségek

  1. Utazási, szállítási költségek – a program megvalósításával közvetlenül összefüggő kizárólag hazai utazás és szállítás költsége.

  2. Eszközbeszerzés költségei – a program működéséhez szükséges kis értékű (100 ezer forint egyedi költség alatt) eszközök, és nagyobb értékű (100 ezer forint felett) tárgyi eszközök beszerzése.

  3. Anyagköltség – a pályázott programmal összefüggő fogyó eszközök (irodaszer, fénymásoló papír, festék, stb.) és anyagi jellegű kiadások (tisztító- és takarítószerek, védőeszközök, tanszerek, élelmiszerek, stb.) költsége.

  4. Szolgáltatások költségei – szakértői költségek, eszközök bérleti díjai, szállítási szolgáltatás költségei, a program megvalósításával összefüggő egyéb szolgáltatások költségei.

  5. Működési költségek – bérleti díj, rezsiköltség, abban az esetben, ha indokoltan veszélyeztetett a szervezet működése.

  6. Bérekre, vagy bér jellegű kiadásokra – csak bejegyzett szervezetek esetében és abban az esetben, ha a beépített bérrel rendelkező munkavállaló feladata elengedhetetlen a krízis időszaka alatt.

  7. Beruházásokra – gépjármű, felújítás. Abban az esetben, ha a beruházás megalapozottan a krízishelyzetre ad megoldást.

A pályázatok beadására folyamatosan, a 2020. április 6-tól, a kiírástól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség.

A pályázatok elbírálása folyamatos, a péntek délig beérkezett pályázatokat a következő hétfőig elbírálják. A pályázat április 6-án jelenik meg az emberseg.hu oldalon.

hirdetés
Hirdetés