Krokodil ölt a szülinapon

Egy ötméteres krokodil felfalta egy ausztráliai születésnapi parti 26 éves vendégét, aki úszni ment a veszedelmes hüllőktől köztudottan hemzsegő Mary folyóba – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

hirdetés

A férfi szombaton barátja harmincadik születésnapján vett részt egy kedvelt, a világtól elzárt turistahelyen, 110 kilométerre Darwintól, az Északi terület székhelyétől. Egy másik férfival együtt bement a vízbe, hogy átússzanak a túlpartra. Már visszafelé tartottak, amikor a krokodil megtámadta egyiküket – mondta el Geoff Bahnert főtörzsőrmester.

“Az ünneplő csapat több tagja látta, amint a krokodil az állkapcsai közé kapja a férfit, egy ideig ott tartja, azután eltűnik vele – folytatta Bahnert. – Köztudott, hogy a Mary folyóban a legnagyobb a világon a felnőtt sósvízi krokodilok sűrűsége. A Mary folyóban nem úszkál az ember.” Az alkoholnak szerepe lehetett abban, hogy mégis megpróbálták – tette hozzá.

Rendőrök és a helyi kormányzat krokodilokkal foglalkozó különleges egysége érkeztek a helyszínre szombat éjjel, s egy rendőr – az emberi maradványok után kutatók biztonsága érdekében – lelőtte az egyik legnagyobb krokodilt, amelyet ott találtak. Azt még nem tudják, hogy ez volt-e a gyilkos hüllő.

Robbanásszerűen megnőtt a krokodilok száma Ausztrália trópusi északi részén, amióta a fajt egy 1971-es szövetségi törvény védi. Sűrűségük az Északi területen a legnagyobb, és ezt turistalátványosságként is hirdetik az idegenforgalmi hivatalok.