Kulacsot kapunk az ingyen vízért a POSZT alatt

Újra megnyíltak június 7-én a vízosztó standok a fesztivál üzemmódra kapcsoló belvárosban. A Pécsi Országos Színházi Találkozó támogatásaként a Tettye Forrásház Zrt. csapvízzel és tettyei forrásvízzel frissíti a találkozó közönségét, miközben egyedi kulacsokkal kampányol a természetes frissítő mellett.

hirdetés

Közlemény:

“Van ahol formatervezett kancsókban kínálják, máshol a palackozott víz kitiltásával igyekeznek erősíteni a vezetékes ivóvíz presztízsét, amelynek világnapot is szenteltek, június 8-át. A pécsi vízszolgáltató a fogyasztók személyes tapasztalatára alapozva igyekszik megismertetni és elismertetni a kiváló minőségű, mindenki számára elérhető csapvíz értékét.

A színházi programsorozat szervezőivel együttműködve ismét feltűnnek délutánonként a friss ivóvizet kínáló pultok a rendezvény több helyszínén: a Széchenyi tér sarkán, valamint hétvégétől a Zsolnay Negyed szalma játszóházánál olthatjuk szomjunkat a helyi frissítővel, a Jókai téren és a Teátrum Sátorban pedig vízadagolók biztosítják a felüdülést. Nemcsak színesítik a színházfesztivál forgatagát, a standokhoz érdemes lesz többször is visszatérni, a hűsítő mellett a Tettye Forrásház egyedi vizes palackkal várja a repetázó vendégeket.

Mindig kéznél

A kóstolást minden nap pecséttel igazolják, amelyből háromra van szükség, az első négyszáz visszatérő vendéget kulaccsal ajándékozzák meg.

– Nemcsak azt szeretnénk tudatosítani, hogy bátran fogyasztható a csapvíz, hanem azt is, hogy mindig kéznél van a városban. Pécsett számos ivókút kínálja a mélyfúrású kutakból és a mecseki karsztból származó, természetes szomjoltót. Ezért egy térképet is mellékelünk a vízhez, hogy mindenki újratölthesse palackját. A fesztiválozók bármikor, a programokra menet is felfrissíthetik magukat, ráadásul a palack összehajtható, ha nincs rá szükség, zsebben is elfér – mondta el az akció kapcsán Csöngei Adrienn, a Tettye Forrásház Zrt. sajtóreferense.

A pécsi csapvíz…

• 80 százalékban mélyfúrású kutakból származik: a pellérdi és tortyogói kutak 150 méter mélyről hozzák fel a sok-sok évvel korábban esőcseppek formájában született vizet, amelyet a természet gondosan megtisztított
• különlegességét a tettyei karsztvíz adja, amely az ásványvizekhez hasonló módon alakul ki: a Mecsek mésztufa-rétegein átszivárogva gazdagodik kalciummal és magnéziummal, majd a Tettye-forrásból tör a felszínre
• szigorú hatósági felügyelet és ellenőrzés mellett kerül a vezetékekbe, minőségét a kutaktól a csapokig tartó, folyamatos ellenőrzés garantálja – Pécsett 200 állandó mintavételi helyről több mint százféle paraméterre vizsgálják a szakemberek
• kellemes ízét a benne lévő ásványi sóktól kapja, keménysége 17-28 nk°

2012. június 8.”

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.